decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

David den store chokolade forkæmper

chokoladeDavid Laurence Friedman, kendt af mange som Mott Green, var ikke ny til Grenada da han besluttede at flytte permanent til øen. Som en dreng var Mott en hyppig besøgende til Grenada ligesom sin far, direktøren for lægehjælp på Coney Island Hospital i New York, han blev undervist på øen hver vinter og tog ofte med familien.

Visionær, anarkistisk, idealistisk, miljøforkæmper. Mange appellativer er blevet givet til Mott Green gennem årene, men hans handlinger talte højere end ethvert pris, han nogensinde kunne modtage.

I 1999 grundlagde han sammen med Doug Browne og Edmond Brown det første chokoladefremstillingsvirksomhed i et kakaoproducerende land: The Grenada chokolade brownie firma. Han indså, at kakaobønderne kunne øge deres indkomst ved at behandle de samme kakaobønner, hvis de lod dem vokse. I stedet for at give deres smagfulde kakao væk til Grenada kakao Association til en fast pris, kunne de lave chokolade (eller halvforarbejdede kakaoprodukter) og øge værdien af ​​deres bønner.

Denne revolutionerende tankegang blev ikke godt modtaget af Grenada kakao Association, og Mott modsatte sig på mange måder. Han var nødt til at kæmpe for at få en licens til at begynde at lave chokolade, men fik til sidst lov til at åbne fabrikken i Saint Patrick’s og begynde at producere den første chokolade lavet i Grenada med granadisk kakao.

En helt speciel chokolade og Kakao

I 2018 har Grenada Kakao Association stadig monopolet for at købe hele kakaobønner dyrket på øen, men noget er ændret. Træt af at give væk deres dyrebare kakao til underpriser, smager de grenadiske landmænd en del af belønningen ved at vende deres kakaobønner i chokolade og halvforarbejdede kakaoprodukter.

Crayfish Bay Chokolade – For ti år siden begyndte Kim og Lylette Russel at opdrætte dette stykke jord i Victoria og genoprette en gammel kakao ejendom, der var blevet fuldstændig ødelagt af orkanen Ivan i 2004. Kakaobønnerne på gården har vist sig at være af yderst af høj kvalitet , til det punkt, at de ansporede interessen for hånd dyrkede bønner til en bar chokoladeproducent Pump Street Bakery i Storbritannien, der har brugt disse bønner til sine prisbelønnede Crayfish Bay-barer.

Efter en succesfuld publikumsfinansieringskampagne har Kim & Lylette nu produceret deres egne kulbrændte stænger ved kilden på den økologiske plante i Crayfish Bay.

Økologisk Certificeret, udøver Kim og Lylette deres egen version af Fairtrade: Kontrol af landene er blevet overgivet til lokalbefolkningen og til gengæld for at se efter landene modtager de 90% af den højeste nuværende pris til rådighed for alle de våde kakao og grønne muskatnød de vælger.

Den nye tid for chokolade dyrker og landmænd

Belmont Estate Chokolade – Belmont Estate daterer sig tilbage til slutningen af ​​1600’erne i det koloniale område. Før orkanen Ivan i 2004 var muskatnødder og mace nummer 1 af landbrugsprodukter dyrket på ejendommen. Nutmeg produktion er faldet med omkring 75 procent siden da, og kakao har nu erstattet muskatnødder som deres første valg af landbrugsprodukt.

For et år siden opstillede Belmont Estate sin bønne til få skridt væk fra kakaoplantagen og begyndte at producere sin egen håndværks chokolade. Virksomheden tilbyder nu et bredt sortiment af kakao produkter, fra mørke, mælk og hvide chokoladestænger til kakao bolde til fremstilling af kakao te. Deres mest populære bar er “Pure Grenada”, en mørk chokolade, der indeholder de mest typiske granadiske krydderier (muskatnød, kanel, nelliker og ingefær).

Grenada Chokolade firma – Dette er den første chokolade til træ-til-bar, der nogensinde er lavet på øen. Efter døden af grundlæggeren Mott Green i 2013 fortsatte virksomheden sin produktion under ledelse af Edmond Brown. firmaet har nu over 200 hektar organiske kakao gårde, der blev dannet med det formål at sikre, at landmændene ville blive rimeligt belønnet for deres hårde arbejde.

LEAVE A REPLY

loading
×