decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

Rottesikring og hvad du selv kan gøre

rottesikring

Rotter kan være et problem i hjemmet. Desværre kan du ikke se dem, før der er et stort problem, og det bliver sværere at slippe af med dem ved hjælp af rottesikring. gnaver kan forårsage en stor skade, forurene mad og bære sygdom. Heldigvis er der måder at effektivt dræbe rotterne med de to bedste måder som fælder – herunder både åbne og lukkede rottefælder – og lokkemad.

Det første skridt i at rive dit hjem for rotter er at finde, hvor de lever. Fordi de er natlige – mest aktive om natten, ses rotter ikke ofte i det åbne om dagen. Men det er let at se tegn på deres tilstedeværelse.

droppings, især omkring menneske- eller selskabsdyr eller i eller omkring affaldsområder.

lyde i mørket, såsom ridser fra loftet.

reder eller stablet neste materiale i skjulte områder.

tegn på gnidning af ledninger eller strukturelt træ.

bor rundt i gården; under hjemmet eller udhusene eller gnaverede frugter i træer.

smud mærker langs vægge eller gnaver hår langs stier, i reden eller nær mad.

Rottesikring er en god måde at være forberedt

Fælder kan være en nem og billig måde at slippe af med rotter. Fælder er relativt billige, hvis de ikke er bange, kan efterlades i længere tid. Men alle fælder, baited eller unbaited, skal inspiceres regelmæssigt, som en død eller døende rotte eller en mad agn kan tiltrække sekundære insekter og forårsage en angreb. Fælder skal indstilles, hvor rotte tegn ses og ude af vejen, skjulte områder, især i lofter, kældre og nær fødekilder. Pas altid på at holde fælder væk fra potentielle udløsninger af børn eller kæledyr.

Snap Fælder. Råtestørrede træ- eller plastfælder kan være et af de mest effektive midler til at fange dem med rottesikring og kan være den billigste måde. Når du bruger en snapfælde til at fange en rotte, skal du sørge for at bruge en større fælde mærket til rottesikring. De små musfælder vil sandsynligvis ikke dræbe eller holde rotten, og kunne i stedet beskadige gnaveren umenneskeligt.

Live Fælder. Levende fælder bruger gnagernes naturlige tendens til at undersøge og vige i huller. I disse fælder kan gnaveren komme ind men kan ikke komme ud. Dette er ofte gennem en vindmekanisme udløst af berøring. Når gnaveren går ind i hullet, snapper mekanismen den til den anden side af fælden, hvor den er fanget. Disse fælder skal regelmæssigt inspiceres og tømmes. Desuden skal gnaverne, når de er fanget, være menneskeligt dræbt eller frigivet, hvor det ikke vil genindtage hjemmet eller bygningen eller være til skade for andre.

Hvordan foregår rottesikring

Klæbebræt. Glueboards er normalt ikke meget effektive som rottesikring, da disse større gnavere undertiden kan trække sig løs fra limen eller, hvis de kun er fanget af en fod eller to, kan den simpelthen trække brættet omkring fast i kroppen.

Rodent Baits

Baiting Fælder – Tør mad kan være en meget attraktiv agn til rotter, så kan nødder, tørrede frugter og tørrede kød, såsom bacon. Disse kan fastgøres til fælden med tråd, wire eller endda lim. For rotter, bløde lokkemad, såsom jordnøddesmør og ost, er det ikke altid effektivt, fordi rotten undertiden kan trække agnen uden at snappe fælden.

Rodenticider. Rodenticider er giftpesticiderne til drab af rotter og mus. Nogle kan købes i hjemmebutikker, men en ny EPA-regulering har nu begrænset disse til specifikke lokkemad, der kun sælges i engangsbrugere, der er klar til brug. Dette kan hjælpe med at beskytte børn og kæledyr mod utilsigtet kontakt med eller spisning af disse giftedler. Hvis rottepopulationen er blevet høj, kan det være bedst at kontakte en autoriseret skadedyrsbekæmpelse, da de har adgang til og kendskab til korrekt anvendelse af bulkrodenticider. Ellers anbefales det generelt, at husejere bruger fælder til at kontrollere og fjerne rotter.

Når der anvendes pesticider eller rodenticider, skal alle etiketretninger læses og følges nøjagtigt.

LEAVE A REPLY

loading
×